Symposium Sustainable Shipping succesvol verlopen

Symposium Sustainable Shipping succesvol verlopen

Op woensdag 25 september 2013 organiseerde KIMO Nederland en België samen met Groningen Seaports het internationale symposium “Sustainable Shipping”. De bijeenkomst werd gehouden in het Seaports Xperience Center te Delfzijl, waar tevens de Fishing for Litter tentoonstelling van KIMO Nederland en België werd geopend.

Op woensdag 25 september 2013 organiseerde KIMO Nederland en België samen met Groningen Seaports het internationale symposium “Sustainable Shipping”. De bijeenkomst werd gehouden in het Seaports Xperience Center te Delfzijl, waar tevens de Fishing for Litter tentoonstelling van KIMO Nederland en België werd geopend. Voor het symposium hadden zich ruim zeventig personen uit binnen- en buitenland aangemeld. De deelnemers aan de conferentie kwamen uit heel verschillende disciplines waaronder scheepvaart, scheepsbouwers, havens, gemeenten en provincies, universiteiten en het Rijk. De bijeenkomst werd geleid door de heer Joris Putman.

De maritieme sector heeft koers gezet op innovatie. Ondanks de nog nodige technische, beleidsmatige en financiële onzekerheden kan de bestemming, een duurzame scheepvaart, niet meer wijzigen. Daar waren alle aanwezigen het over eens. Hoe de reis zal verlopen is nog minder duidelijk, maar hier zullen we de aankomende jaren samen aan werken. U vindt hieronder de presentaties van het symposium.

Presentaties

BaWaBarge Damen
CleanSea IVM-VU
Conferentie duurzame scheepvaart
KIMO
Retrofitting Ostfriesland AG Ems
WASP Back to the roots WESSELS REEDEREI and LOEWE MARINE 

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien